Danla opnieuw in de prijzen gevallen 2021


Afgelopen weekend hebben de Kung fu atleten Morgan Frerejean (14), Yannick van Amsterdam (14) en Dan Mihai Radulescu (21) een mooie prestatie geleverd tijdens de Cangzhou Qunying International Gou Shu Cup in Amsterdam.  Zij hebben namelijk bij elkaar 5 medailles gewonnen.  Een mooie prestatie voor de sporters uit Purmerend.

De Gou Shu Cup is een wedstrijd dat jaarlijks wordt gehouden in Amsterdam. Het begon in de jaren 90 als een competitie tussen verschillende traditionele kung fu stijlen en werd al snel een internationaal evenement met workshops, demonstraties en speciale gasten. Ondanks alle maatregelen die plaatsvonden kon het kampioenschap dit jaar met wat aanpassingen toch plaatsvinden.  Dat was echter lang niet altijd zo.

Dan Rădulescu - DanlaDan Rădulescu - Danla

Veel evenementen zijn tijdens deze pandemie verhinderd en dat was met kung fu niet anders. De sporters hebben meerdere malen te maken gehad met verplaatsing van wedstrijden wat vaak leidde tot aflassing of een vervangend online evenement. Gelukkig konden zij na lang wachten afgelopen weekend toch weer in het echt op de mat staan.

Om 09:00 uur stonden Morgan, Yannick en Dan, samen met hun coach Dan Radulescu klaar in sporthal de Pijp. Zij hadden zich voorbereid voor ieder twee categorieën waarvan één vuistvorm en één wapenvorm. Yannick mocht als eerste van de drie de mat op met de handvorm Xiao Hong Quan, gevolgd door Morgan me die ook de vorm Xiao Hong Quan deed in de categorieën van de vuistvorm jeugd. Na ieder in hun eigen categorie een mooie prestatie te hebben geleverd werd het tijd voor hun wapenvorm. Yannick met de speervorm (Shi San Qiang) en Morgan met het recht zwaard (Jian) sloten netjes hun laatste onderdeel van de dag af.
In de tweede helft van de dag was het de beurt aan Dan. Hij begon met de handvorm (Xiao Hong Quan), gevolgd door de categorie lange wapen die hij op zijn beurt afsloot met de hellebaard (Guan Dao).

Dan Rădulescu - DanlaDan Rădulescu - Danla

Tijdens prijsuitreiking aan het einde van de dag werd hun fraaie prestatie beloond. Zo heeft Morgan een zilveren medaille gewonnen voor haar recht zwaard vorm, heeft Yannick een bronzen medaille gewonnen voor zijn stokvorm en een zilveren medaille voor zijn vuistvorm en won Dan een zilveren medaille voor zijn vuistvorm en een gouden medaille voor zijn vorm met de hellebaard.