Dan Mihai Rădulescu won twee medailles op het European Kung Fu Championship

In november wist het Roemeense team verschillende medailles mee naar huis te nemen van het Europese kampioenschap wushu en kungfu in Griekenland. Twee van deze medailles werden meegebracht door Dan Mihai Rădulescu, een wushu- en kungfu-atleet uit Purmerend.

Atleet: Dan Mihai Radulescu – Coach: Dan Radulescu

De atleet Dan Mihai keerde naar huis terug met twee bronzen medailles van het Europese Kung Fu-kampioenschap dat in Griekenland werd gehouden. De Sibian had met zijn coach aan zes verschillende evenementen willen deelnemen, maar een blessure daarvoor dwong hem alles terug te brengen tot twee evenementen.

Danla Wushu-Kungfu
Atleet: Dan Mihai Radulescu

Tussen 10 en 16 november vonden het 18e Europese Wushu-kampioenschap en het 6e Europese Kung Fu-kampioenschap plaats. De twee wedstrijden werden parallel gehouden in Loutraki, Griekenland en werden georganiseerd door de Griekse Wushu Kung Fu Federatie. Meer dan 600 atleten uit heel Europa namen deel aan dit kampioenschap en vormden een spectaculair podium van vechtsporten.

“Er is een half jaar verstreken sinds Dan Mihai het goud won op de Nationale Wushu Kampioenschappen in Roemenië en het is tijd om de training weer te intensiveren”, zegt zijn coach Dan Rădulescu.

Midden november vonden de Europese kampioenschappen plaats en dit keer besloot Dan Mihai samen met de coach deel te nemen aan zes verschillende evenementen, omdat hij dit al eerder had gedaan. Helaas raakte hij een week voor de wedstrijd geblesseerd. Een hamstringblessure dwong hem zijn zes volledig voorbereide evenementen in twee aangepaste vormen te snijden.

Roemeens Wushu-Kungfu-team – Griekenland 2022

De gehouden evenementen waren de traditionele blote handvorm (Xiao Hong Quan) en de hellebaardvorm (Guan Dao). Beiden werden met groot succes uitgevoerd en leverden hem twee bronzen medailles op.

Op 18 december geeft Dan Mihai een kungfu-workshop van twee uur in Sibiu. Van 13.00 tot 15.00 uur behandelt hij de basisprincipes van de krijgskunst.