DIT ZIJN DE FINALISTEN VAN DE SPORT AWARDS PURMEREND 2017


De eerste stemronde van de Sport Awards Purmerend zit erop. Waar in sommige categorieën de verschillen hoog opliepen, was er in anderen juist weer weinig afstand. De Sport Awards Purmerend wordt dit jaar weer georganiseerd door RTV Purmerend, in samenwerking met Spurd en de Sportraad. De finalisten staan tijdens het sportgala op zondag 30 april 2017 op het grote podium in Theater de Purmaryn.

De jury is vorige week al bij elkaar gekomen om per categorie 100 punten te verdelen over de genomineerden. Iedereen kon tot en met zondag 2 april via SMS stemmen. Deze publieksstemmen en de punten van de jury zijn bij elkaar opgeteld. Dit vormt de einduitslag van deze stemronde wordt vastgesteld wie de finalisten voor de Sport Awards 2016 zijn.

Dit zijn de drie finalisten per categorie, in willekeurige volgorde:

  • Beste sportman: Mark Bakker (baanwielrennen), Hendrik Koppe (judo) en Mitchell Bakhuijsen (karate).
  • Beste sportvrouw: Deley van Aalderen (Western-riding (paard), Eline Mertens (turnen) en Marlou van Rhijn (atletiek).
  • Beste sportteam: AV NEA Volharding D-junioren 1 (atletiek), RCW Dames 1 (rugby) en HV Vido Dames 1 (handbal).
  • Beste jeugdsporter (onder de 16 jaar): Riquelme Breinburg (turnen), Joost Keijer (karate) en Dorin Radulescu (kungfu).

 

Daarmee vallen af:                                 

  • Sportman: Bjorn Blauwhof (atletiek), Nick Wolf (turnen).
  • Sportvrouw: Simone Warmerdam (Schaatsen)
  • Sportteam: WZ&PC (waterpolo), Special Forces FC Purmersteijn (voetballen).
  • Jeugdsporter: Isabelle van der Heijden (klimsport), Kylie Loots (kunstschaaten) en Luna de Bruijn (turnen).

Uiteraard is hun prestatie nog steeds uitmuntend en moet deze eerdere nominatie gezien worden als erkenning voor hun sportprestatie.

Tijdens het sportgala op zondag 30 april a.s. worden de winnaars bekend gemaakt. Er kan nog tot en met het begin van de liveshow gestemd worden. Deze ronde gaat verder hetzelfde in zijn werk: de jury verdeelt punten en het publiek kan met ingang van donderdag 6 april opnieuw stemmen tot in de liveshow op 30 april. Alle tellers gaan op 0 en iedereen kan opnieuw zijn of haar stem uitbrengen op (één van) de twaalf overgebleven finalisten. De kaartverkoop voor het sportgala, dat naast de uitreikingen ook bestaat uit live-entertainment, start op donderdag 6 april. Bestel hier je kaarten.