2023 SUS Wushu Training Program for High-level Wushu Coaches in the One Belt and One Road


Op 16 oktober ‘s ochtends vond in het oude onderwijsgebouw van de SSPU de openingsceremonie plaats van het nationale Wushu-instructeursopleidingsprogramma op hoog niveau voor “Belt and Road”-landen in 2023, georganiseerd door de Wushu School van de Shanghai University of Physical Education and Sport (SSPU) en georganiseerd door de Shanghai Municipal Commission of Education. Pan Qin, adjunct-secretaris van het partijcomité van de Shanghai Sport University, Chen Hao, voorzitter van de Shanghai Wushu Academy, Liu Mingsheng, secretaris van het partijcomité van de Wushu Academy van de Shanghai Sport University, Guo Yucheng, decaan van de Wushu Academy, Zhang Zhe, adjunct-directeur van de afdeling nationale communicatie, Zhu Dong, vice-decaan van de Wushu Academy, evenals vertegenwoordigers van de overzeese cursisten en vrijwilligers van het programma waren aanwezig bij de openingsceremonie. Meer dan 50 stagiairs uit 13 landen waaronder Iran, Chili, Italië, Mexico, Maleisië, Spanje, India, Egypte, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Argentinië, Roemenië, etc. namen tegelijkertijd deel aan de bijeenkomst via offline en online.

Aan het begin van de openingsceremonie hield Pan Qin, adjunct-secretaris van de Shanghai Sport University, een welkomstwoord. Hij zei dat dit jaar de 10e verjaardag is van het “Belt and Road” initiatief, en ook het jaar van de succesvolle naamsverandering van Shanghai Sport University. We zijn zeer verheugd om de studenten van de “Belt and Road” landen te verwelkomen voor hun wushu-instructeursopleiding op hoog niveau in 2023, en we heten alle studenten van harte welkom. Ondertussen is 2023 de vierde keer dat de school als gastheer optreedt voor het programma, en de school zal de uitstekende traditie voortzetten, blijven innoveren en ontwikkelen, cursussen van hogere kwaliteit en meer unieke ervaringen voor de studenten brengen, en meer uitstekende overzeese wushu-docenten van hoge kwaliteit cultiveren, om zo de internationale verspreiding van Chinees wushu en de Chinese cultuur beter te bevorderen, en bij te dragen aan de realisatie van de gemeenschap van het menselijk lot met de wijsheid en kracht van SISU.

Guo Yucheng, voorzitter van de Wushu Academy, zei in zijn toespraak dat de training van wushu-instructeurs van hoog niveau uit “Belt and Road”-landen werd gehouden op de 10e verjaardag van het “Belt and Road”-initiatief en het 3e “Belt and Road” International Co-operation Summit Forum. Het is van groot belang dat de training wordt gehouden ter gelegenheid van de 10e verjaardag van het “Belt and Road” initiatief en het aanstaande Derde “Belt and Road” Internationale Samenwerking Top Forum. Het evenement is een concrete actie en levendige praktijk van het delen van de unieke charme van de wushu-cultuur met de wereld in de opbouw van “Belt and Road”. Hij bracht drie punten van hoop naar voren voor alle studenten: ten eerste hoopte hij dat we vrienden met “wu” kunnen ontmoeten, zodat multiculturele uitwisselingen en botsingen in de ruimte van wushu, en gezamenlijk de deur van de “Belt and Road” beschaving uitwisselingen en wederzijds begrip te openen; ten tweede hoopte hij dat we met elkaar in contact kunnen komen in de praktijk van wushu, om zo de unieke charme van de wushu cultuur te delen in de bouw van de “Belt and Road”. Ten tweede hoop ik dat we onze harten kunnen verbinden met “Wushu” en bruggen kunnen bouwen van wederzijds begrip, respect en tolerantie in het proces van het beoefenen van Wushu, zodat we samen bruggen van wederzijds begrip kunnen bouwen tussen mensen op de “Belt and Road”; ten derde hoop ik dat we onze gevoelens met “Wushu” kunnen verspreiden en de erfgenamen, beoefenaars en verspreiders van humanistische concepten van Wushu kunnen zijn, zodat we samen de opbouw van een humane samenleving kunnen bevorderen. Ten derde hoop ik dat we de liefde voor Wushu kunnen verspreiden en de erfgenamen, beoefenaars en verspreiders van het concept van Wushu-humanisme kunnen zijn, zodat we de opbouw van een gemeenschap met een menselijke bestemming kunnen bevorderen.

Om onze universiteit beter te introduceren bij de deelnemers en hen te helpen integreren in het programma, bekeken de deelnemers de promotiefilm van Shanghai Sport University en de documentaire van het “Belt and Road” Wushu-programma van de afgelopen jaren. Lucila, een deelneemster uit Argentinië, hield een toespraak namens de deelnemers, waarin ze haar dankbaarheid uitsprak aan de organisator van het programma en zei dat ze deze kans om de kennis van wushu te leren en te waarderen zou koesteren.

Daarna introduceerde Prof. Zhu Dong het project en de vereisten. Dit project zal gebruik maken van offline gecombineerd met online live onderwijs op afstand, met meer dan 50 studenten uit 13 landen om uitwisselingen uit te voeren op het gebied van sport en geesteswetenschappen, om “de Chinese cultuur te bevorderen, de erfenis van wushu-technologie, en een gemeenschap van menselijk lot te bouwen” als doel, gericht op “één gordel en één weg” landen, “wushu-leraren”, “wushu-leraren”, “wushu-leraren”, “wushu-leraren”, “wushu-leraren”. Het doel van het programma is om training te geven aan de wushu leraren van de “Belt and Road” landen, zodat meer wushu leraren van hoge kwaliteit en op hoog niveau overzee een betere rol kunnen spelen in het verspreiden van Chinees wushu en de Chinese cultuur.

Dan Radulescu

Het 2023 “One Belt, One Road” landen trainingsprogramma voor wushu-instructeurs op hoog niveau gaat officieel van start op 16 oktober 2023 en duurt 14 dagen, en de slotceremonie en samenvattende vergadering worden gehouden op 26 oktober. Op dit moment zijn de coaches en leraren klaar, de studenten zijn klaar om te gaan, om vrienden met wushu te ontmoeten, om te leren en te onderwijzen, wushu cultureel uitwisselingsfeest staat op het punt om van start te gaan. Er wordt aangenomen dat het succes van dit programma een gepaste bijdrage zal leveren aan het vertellen van het Chinese verhaal en het bevorderen van de internationale ontwikkeling van Chinees Wushu. Tijdens de komende training zullen de deelnemers professionele kennis over wushu opdoen, de culturele voeding van wushu ervaren en de traditionele Chinese cultuur waarnemen.

Shanghai Sport University hecht veel belang aan de internationale uitwisseling en samenwerking van wushu-cultuur. Ze heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend met de International Wushu Federation, was gastheer van het International Forum on Intangible Cultural Heritage of Chinese Sports, en heeft overzeese instellingen opgezet voor wushu-onderwijs en -onderricht, etc. Met de wushu-cultuur als link heeft ze voortdurend wushu-kracht geïnjecteerd in het “One Belt, One Road”-initiatief, en heeft ze zich ingespannen om de verspreiding van de uitmuntende Chinese traditionele cultuur in de wereld te bevorderen.

Foto’s Shanghai Sport University.