Kungfu – Danla wint 30 medailles op WK


REGIO – Tijdens het twaalfde International Shaolin Wushu Festival in China heeft kungfu-school Danla Shoalin Gongfu 30 medailles weten te behalen. Daarmee is het de meest succesvolle Nederlandse deelname in de geschiedenis van dit toernooi. Voor een deel van de Purmerendse afgevaardigden was dit de eerste keer dat ze meededen aan een dergelijk groot evenement.

Dan Mihai Radulescu (18) haalde het leeuwendeel van de medailles binnen, namelijk vijf gouden medailles voor een vuistvorm, speer, ketting, helle baard en stok, drie zilveren medailles voor breed zwaard, changquan en dulian (een samenspel tussen twee sporters) en twee bronzen medailles voor een tweede vuistvorm en lang zwaard.

Dorin Sebastian Radulescu (14) haalde gouden medailles met ketting en da dao, zilveren medailles op een vuistvorm, speer, stok en dulian en bronzen medailles op een tweede vuistvorm en breed zwaard.
Ook de nieuwkomers Fred van der Poel (37), Morgan Frerejean (11) en Xiaolong Tsai (9) vielen in de prijzen. Fred haalde maar liefst vijf medailles op: een gouden medaille voor stok, een zilveren medaille voor een vuistvorm en drie bronzen plakken voor een vuistvorm, het brede zwaard en speer. Morgan werd twee keer tweede op de vuistvorm, tweede op de stokvorm en derde bij het smalle zwaard. Xiaolong wist op twee vuistvormen brons en zilver te behalen. Ook haalde hij zilver op de stokvorm.
Het International Shaolin Wushu Festival wordt tweejaarlijks gehouden in Zhengzhou in China. Dit jaar deden er 2212 deelnemers mee uit 65 landen.